Πολιτική Απορρήτου

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.damenoblesse.gr ανήκει στην εταιρεία με την επωνυμία DAME NOBLESSE ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑΣ Ο.Ε., που εδρεύει στον δήμο Κορυδαλλού Αττικής, οδός Ηπείρου, αριθ. 74, Τ.Κ. 18121, ΑΦΜ 801728479, τηλ. (+30) 2117503884, e-mail: store@damenoblesse.gr.

Η Εταιρεία παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις της νομοθεσίας στον τομέα της προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και προσαρμόζει τις λειτουργίες του Ιστοτόπου στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να διασφαλίζεται η προστασία των Δεδομένων σας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου περιγράφει τις βασικές αρχές, εγγυήσεις, νομικές βάσεις και σκοπούς σύμφωνα με τους οποίους η Εταιρεία συλλέγει, αποθηκεύει και επεξεργάζεται Προσωπικά σας Δεδομένα.

ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Η παρούσα Πολιτική προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει συνταχθεί και υιοθετηθεί από την Εταιρεία και ισχύει για κάθε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων Επισκεπτών / Χρηστών / Πελατών στο πλαίσιο λειτουργίας του Ιστοτόπου και για τους σκοπούς παροχής των Υπηρεσιών του.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου απευθύνεται στους Χρήστες / Επισκέπτες / Πελάτες του ιστοτόπου. Ως εκ τούτου οι λέξεις «εσείς», «εσάς», «σας» και εν γένει η χρήση β΄ πληθυντικού προσώπου αφορούν τον Χρήστη / Επισκέπτη / Πελάτη του damenoblesse.gr κατά περίπτωση. Η χρήση του όρου «Χρήστης» ενδέχεται κατά περίπτωση να αφορά και τον Επισκέπτη ή Πελάτη. Η χρήση α΄ πληθυντικού προσώπου δηλώνει ενέργειες της Εταιρείας.

Η Πολιτική Απορρήτου αφορά όλους όσοι περιηγούνται στον Ιστότοπο, δημιουργούν λογαριασμό, χρησιμοποιούν τις Υπηρεσίες, παραγγέλνουν / προμηθεύονται τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και προωθητικές ενέργειες της Εταιρείας, εγγράφονται σε προγράμματα επιβράβευσης, αλληλεπιδρούν με την Εταιρεία σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης (σχόλια και αξιολογήσεις σε σελίδες μας), εγγράφονται στη λίστα παραληπτών των ενημερωτικών δελτίων του Ιστοτόπου (newsletters), αξιολογούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας στον Ιστότοπο και σε ιστοσελίδες τρίτων κ.ο.κ. Στις ανωτέρω ενδεικτικά αναφερόμενες περιπτώσεις η Εταιρεία δύναται να συλλέξει και επεξεργαστεί Προσωπικά σας Δεδομένα.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η συλλογή, επεξεργασία και προστασία των Προσωπικών σας Δεδομένων από την Εταιρεία διενεργείται σύμφωνα με  τις επιταγές του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (GDPR), όπως συμπληρώνεται από τις σχετικές διατάξεις της κείμενης εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τον Ν. 4624/2019 και τις οδηγίες, αποφάσεις κατευθυντήριες γραμμές και γνωμοδοτήσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.).

ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Η Εταιρεία συλλέγει Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν, είτε απευθείας από εσάς, είτε μέσω συνεργαζόμενων επιχειρήσεων. Η συλλογή γίνεται μέσω του Ιστοτόπου ή/και με άλλους τρόπους (μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαγωνισμοί, Cookies, analytics κ.ο.κ.).

ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η χρήση του Ιστοτόπου και των Υπηρεσιών προϋποθέτει αλλά και επιβεβαιώνει την αποδοχή από εσάς, της Πολιτικής Απορρήτου, όπως ισχύει, με τις τυχόν τροποποιήσεις, προσθήκες και αλλαγές από την Εταιρεία.

Κάθε Επισκέπτης / Χρήστης / Πελάτης οφείλει να λαμβάνει πλήρη γνώση της Πολιτικής Απορρήτου, αποδέχεται ότι εφαρμόζεται στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων και αναλαμβάνει την ευθύνη να σέβεται, να ακολουθεί και να εφαρμόζει την Πολιτική Απορρήτου στο πλαίσιο της δραστηριότητας / περιήγησης / συναλλαγής του με το damenoblesse.gr.

ΟΡΙΣΜΟΙ

Για τους σκοπούς της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:

«Υπεύθυνος επεξεργασίας» είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που, μόνα ή από κοινού με άλλα, καθορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

«Εκτελών την επεξεργασία» είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για λογαριασμό του υπευθύνου της επεξεργασίας.

«Προσωπικά Δεδομένα» ή «Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα» ή «Δεδομένα» είναι κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («Υποκείμενο των Δεδομένων» ή «Υποκείμενο», εδώ και Χρήστης / Επισκέπτης / Πελάτης)· το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου.

«Προσωπικά Δεδομένα Ειδικών Κατηγοριών» ή «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» είναι κάθε είδους πληροφορία, η οποία αποκαλύπτει τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις ή τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, γενετικά δεδομένα, βιομετρικά δεδομένα, δεδομένα που αφορούν την υγεία ή δεδομένα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικού προσώπου ή τον γενετήσιο προσανατολισμό του.

«Επεξεργασία» είναι κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

«Αποδέκτης» είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας, στα οποία κοινολογούνται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, είτε πρόκειται για τρίτον είτε όχι.

«Τρίτος» είναι οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημόσια αρχή, υπηρεσία ή φορέας, με εξαίρεση το υποκείμενο των δεδομένων, τον υπεύθυνο επεξεργασίας, τον εκτελούντα την επεξεργασία και τα πρόσωπα τα οποία, υπό την άμεση εποπτεία του υπευθύνου επεξεργασίας ή του εκτελούντος την επεξεργασία, είναι εξουσιοδοτημένα να επεξεργάζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα

«Περιορισμός της επεξεργασίας» είναι η επισήμανση αποθηκευμένων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με στόχο τον περιορισμό της επεξεργασίας τους στο μέλλον

«Συγκατάθεση» του υποκειμένου των δεδομένων είναι κάθε ένδειξη βουλήσεως, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και εν πλήρει επιγνώσει, με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων εκδηλώνει ότι συμφωνεί, με δήλωση ή με σαφή θετική ενέργεια, να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν.

Για λοιπές έννοιες της Πολιτικής Απορρήτου συμβουλευθείτε τους Όρους Χρήσης.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για κάθε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που διενεργείται από την Εταιρεία ή τους συνεργάτες της, στο πλαίσιο λειτουργίας του Ιστοτόπου, αποκλειστικά για τους σκοπούς και κατά τον τρόπο που η Εταιρεία καθορίζει, Υπεύθυνος Επεξεργασίας είναι η εταιρεία «DAME NOBLESSE ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑΣ Ο.Ε.», e-mail: store@damenoblesse.gr.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

  • Προκειμένου να παραγγείλετε / προμηθευτείτε προϊόντα του damenoblesse.gr, θα σας ζητηθεί η παροχή προσωπικών δεδομένων όπως: όνομα, επίθετο, τηλέφωνο (σταθερό και κινητό), πλήρη διεύθυνση (οδός & αριθμός, πόλη, περιφέρεια, Τ.Κ., χώρα/περιοχή, διαμέρισμα/μονάδα), e-mail καθώς και προαιρετικών πληροφοριών (λ.χ. σημειώσεις παραγγελίας). Εφόσον επιθυμείτε την έκδοση τιμολογίου θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε και τα στοιχεία της επιχείρησής σας: όνομα εταιρείας, δραστηριότητα, ΑΦΜ, ΔΟΥ. Τα στοιχεία αυτά συλλέγουμε ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής φόρμας καταχώρισης στοιχείων χρέωσης.
  • Για τη δημιουργία ατομικού λογαριασμού στον Ιστότοπο θα επεξεργαστούμε το e-mail που καταχωρείτε στη σχετική φόρμα. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τον λογαριασμό σας μετά τη δημιουργία του και να προσθέσετε τα προσωπικά σας στοιχεία.
  • Κατά την επισκόπηση του καλαθιού σας μπορείτε να υπολογίσετε τα έξοδα αποστολής καταχωρώντας Χώρα, Νομό, Πόλη και Ταχυδρομικό Κώδικα.
  • Προσωπικά σας δεδομένα (όνομα προφίλ, σχόλια, επισημάνσεις και άλλες πληροφορίες που σας αφορούν και μας κοινοποιείτε εσείς) συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε κατά την επίσκεψή σας σε λογαριασμούς, σελίδες, κανάλια και προφίλ του damenoblesse.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), όπως Facebook, Instagram, Google Maps κ.ο.κ., όταν ακολουθείτε τους λογαριασμούς αυτούς, όταν εγγράφεστε ως συνδρομητές, όταν επικοινωνείτε μαζί μας και όταν κάνετε χρήση των επιλογών που οι ανωτέρω ιστότοποι προσφέρουν για να έρθετε σε επαφή μαζί μας, να υποβάλετε αιτήματα, ερωτήσεις, αξιολογήσεις και να αποκτήσετε προϊόντα και υπηρεσίες μας.
  • Για να σας αποστέλλεται σχετικό ενημερωτικό δελτίο (newsletter), επεξεργαζόμαστε το e-mail σας.
  • Για την εγγραφή σας σε διαγωνισμούς της Εταιρείας θα σας επεξεργαστούμε προσωπικά σας στοιχεία και πληροφορίες, τα οποία δύναται η Εταιρεία να αντλήσει από τον λογαριασμό και τη δραστηριότητά σας σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (profile name, likes/shares/comments), εφόσον ο διαγωνισμός διοργανώνεται μέσω social media. Η Εταιρεία μπορεί να επικοινωνεί με τους συμμετέχοντες μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπου διοργανώνεται ο σχετικός διαγωνισμός. Η Εταιρεία θα επεξεργαστεί στοιχεία των νικητών του διαγωνισμού (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail).
  • Για να επικοινωνήσετε με την Εταιρεία μέσω της σχετικής φόρμας επικοινωνίας συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε το όνομα που μας δηλώνετε, το e-mail σας, καθώς και τις πληροφορίες που καταχωρείτε στο σχετικό πλαίσιο (Μήνυμα).
  • Όταν επικοινωνείτε με την Εταιρεία με οποιονδήποτε τρόπο (e-mail, τηλέφωνο, φόρμες επικοινωνίας, social media κλπ), συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία που δηλώνετε/καταχωρείτε.
  • Όταν χρησιμοποιείτε τα ενσωματωμένα στον Ιστότοπο plugins του Facebook (κουμπί share), συλλέγουμε σχετικές πληροφορίες από τη δραστηριότητά σας.
  • Σε περίπτωση υπαναχώρησής σας από σύμβαση με την Εταιρεία, συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τις δηλώσεις υπαναχώρησης.
  • Διατηρούμε τις παραγγελίες που καταχωρείτε στον Ιστότοπο για να έχετε πρόσβαση σε αυτές ανά πάσα στιγμή.
  • Επεξεργαζόμαστε τη συνολική αξία των αγορών των Χρηστών στο πλαίσιο του συστήματος συλλογής και εξαργύρωσης πόντων (point rewards system).
  • Συλλέγουμε σχετικές πληροφορίες όταν καταχωρείται προϊόντα του damenoblesse.gr στη λίστα αγαπημένων σας.
  • Αρχεία αναγνώρισης – «Cookies»: Η Εταιρεία επεξεργάζεται πληροφορίες που συλλέγονται μέσω των Cookies (μεταξύ άλλων και IP, browser type κ.ο.κ.), καθώς και συναφών τεχνολογιών. Cookies εγκαθιστά ο ιστότοπος μας και τρίτοι. Για περισσότερες πληροφορίες για την έννοια – συλλογή και χρήση Cookies από το damenoblesse.gr διαβάστε την Πολιτική .

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Η Εταιρεία δεν συλλέγει ούτε ζητά να αποκτήσει πρόσβαση με κανέναν τρόπο σε ειδικές κατηγορίες προσωπικών δεδομένων (ευαίσθητα). Οι χρήστες του Ιστοτόπου οφείλουν να μην αναρτούν / αποστέλλουν δεδομένα ειδικών κατηγοριών, που αφορούν τους ίδιους ή τρίτους. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιαδήποτε πληροφορία που αναρτά / στέλνει ο χρήστης και αποκαλύπτει δεδομένα ειδικών κατηγοριών. Η Εταιρεία δεν ευθύνεται έναντι του χρήστη / τρίτου ή των Αρχών για τυχόν ζημία του Υποκειμένου των Δεδομένων από τυχόν επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων, που οφείλεται σε πράξη ή παράλειψη του χρήστη κατά παράβαση της παρούσας απαγόρευσης.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Για τη χρήση των υπηρεσιών του damenoblesse.gr απαιτείται η πλήρης δικαιοπρακτική ικανότητα του Χρήστη καθώς και να έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του. Απαγορεύεται η χρήση του Ιστοτόπου σε ανηλίκους. Η Εταιρεία δεν επεξεργάζεται δεδομένα ανηλίκων και θα διαγράψει αμέσως τον λογαριασμό και τα δεδομένα ανηλίκου εφόσον αντιληφθεί ή πληροφορηθεί ότι οποιοσδήποτε ανήλικος χρησιμοποιεί τον Ιστότοπο. Η Εταιρεία δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση έναντι οποιουδήποτε και για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από τυχόν χρήση του Ιστοτόπου από ανήλικο. Την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη έχει ο γονιός / κηδεμόνας / επίτροπος / ασκών τη γονική μέριμνα και κάθε άλλος που έχει την ευθύνη για την επιμέλεια του προσώπου του ανηλίκου καθώς και ο ίδιος ο ανήλικος στις περιπτώσεις που ο νόμος προβλέπει.

ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Εταιρεία συλλέγει, αποθηκεύει και επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα κατά τρόπο νόμιμο και διαφανή για καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς και δεν τα υποβάλει σε περαιτέρω επεξεργασία κατά τρόπο ασύμβατο προς τους σκοπούς αυτούς.

Η Εταιρεία καταβάλει τις αναγκαίες προσπάθειες, ώστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που διατηρεί και επεξεργάζεται να είναι πάντα ακριβή και επικαιροποιημένα αλλά και κατάλληλα και συναφή και να περιορίζεται η συλλογή και επεξεργασία στα απολύτως αναγκαία δεδομένα για τους σκοπούς της επεξεργασίας, αλλά και στο αναγκαίο για τους σκοπούς αυτούς μέτρο.

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα διατηρούνται υπό μορφή που επιτρέπει την ταυτοποίηση των υποκειμένων των δεδομένων μόνο για το διάστημα που απαιτείται για τους σκοπούς της επεξεργασίας των δεδομένων ή για εξυπηρέτηση άλλων νόμιμων σκοπών.

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβάλλονται σε επεξεργασία κατά τρόπο που εγγυάται την ενδεδειγμένη ασφάλειά τους, μεταξύ άλλων την προστασία τους από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία και τυχαία απώλεια, διαρροή, υποκλοπή, καταστροφή ή φθορά, με τη χρησιμοποίηση κατάλληλων τεχνικών ή οργανωτικών μέτρων.

ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

– Η Εταιρεία επεξεργάζεται Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα κατόπιν συγκατάθεσής σας, όταν σας ζητά να δηλώσετε αν συναινείτε στην επεξεργασία (λ.χ. εγγραφή στο newsletter, Cookies στατιστικών αναλύσεων).

– Η Εταιρεία επεξεργάζεται Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα και όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για να ληφθούν μέτρα κατ’ αίτηση του υποκειμένου των δεδομένων πριν από τη σύναψη σύμβασης (λ.χ. επικοινωνία κατά το προσυμβατικό στάδιο για παροχή διευκρινίσεων / απαντήσεις σε ερωτήσεις των Χρηστών σχετικά με τα προϊόντα).

– Όταν παραγγέλνετε προϊόντα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος επεξεργαζόμαστε τα απαραίτητα στοιχεία για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης (τιμολόγηση, διασταύρωση πληρωμών, διαβίβαση στοιχείων σε εταιρείες ταχυμεταφορών για την παράδοση προϊόντων).

– Ενδέχεται να επεξεργαστούμε Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα αν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση της Εταιρείας (λ.χ. φορολογικές υποχρεώσεις, έρευνες Δημοσίων Αρχών).

– Επεξεργαζόμαστε Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα και όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων που επιδιώκει η Εταιρεία, τηρώντας τις προϋποθέσεις του νόμου (λ.χ. Cookies για την ομαλή λειτουργία του Ιστοτόπου, στατιστικές αναλύσεις στοιχείων πωλήσεων).

ΣΚΟΠΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα:

  • Η Εταιρεία επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρείτε κατά τη δημιουργία λογαριασμού στον Ιστότοπο, για την εγγραφή σας στα μέλη του Ιστοτόπου, την επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας ως μέλους και την παροχή σε εσάς των Υπηρεσιών. Τα στοιχεία που έχετε καταχωρήσει στον λογαριασμό σας θα εμφανίζονται κατά το Checkout, ώστε να μη χρειάζεται να τα καταχωρείτε κάθε φορά που παραγγέλνετε προϊόντα.
  • Στο πλαίσιο της εκτέλεσης της σύμβασής σας με την Εταιρεία (αγορά προϊόντων), επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες που μας παρέχετε υποχρεωτικώς για τη διασταύρωση των πληρωμών σας, την έκδοση των νομίμων παραστατικών, την αποστολή των προϊόντων στον χώρο σας, την ενημέρωσή σας για τον χρόνο παράδοσης και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων και την εν γένει διεκπεραίωση της παραγγελίας σας. Δεν επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία της πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας που καταχωρείτε σε ασφαλές ηλεκτρονικό περιβάλλον συνεργαζόμενου τραπεζικού ιδρύματος (Εθνική Τράπεζα). Η Εταιρεία επεξεργάζεται και διαβιβάζει τα αναγκαία Δεδομένα σας στις συνεργαζόμενες εταιρείες ταχυμεταφορών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η παράδοση των παραγγελθέντων προϊόντων.
  • Επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες που καταχωρείτε (Χώρα, Νομό, Πόλη και Ταχυδρομικό Κώδικα) στη σελίδα του καλαθιού σας για να υπολογίσουμε για εσάς το κόστος αποστολής των Προϊόντων.
  • Η Εταιρεία θα επεξεργαστεί τα στοιχεία επικοινωνίας σας (e-mail, αριθμό τηλεφώνου) ώστε να σας ενημερώσει για την καταχώριση της παραγγελίας, την εξέλιξη και την παραλαβή της είτε μέσω e-mail, είτε μέσω τηλεφώνου.
  • Τα προσωπικά σας δεδομένα που καταχωρείτε για την παραγγελία προϊόντων ενδέχεται να κοινοποιούνται στις φορολογικές αρχές όταν αυτό είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση φορολογικών μας υποχρεώσεων ή σε περίπτωση ελέγχου των αρμοδίων αρχών.
  • Κατά τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία η Εταιρεία μας, δύναται να σας αποστείλει ενημερωτικά δελτία (newsletters) κατόπιν συναλλαγής σας με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, σας παρέχεται, δε, η δυνατότητα να αντιτάσσεστε στην αποστολή, με εύκολο τρόπο και δωρεάν.
  • Εφόσον εγγραφείτε στη λίστα παραληπτών ενημερωτικών δελτίων της Εταιρείας επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) που μας παρέχετε για να σας αποστείλουμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες μας, τα νέα της Εταιρείας, εκδηλώσεις, δράσεις και events της Εταιρείας, προσφορές, εκπτώσεις και διαγωνισμούς (newsletters).
  • Σε περίπτωση απεγγραφής σας από τη λίστα παραληπτών newsletter, ενδέχεται να επεξεργαστούμε το e-mail σας, μόνο για την αποθήκευσή του σε ξεχωριστή λίστα (unsubscribe list), ώστε να διασφαλίζεται η συμμόρφωσή της Εταιρείας με την επιθυμία σας να μη λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία.
  • Η Εταιρεία αρχειοθετεί τις συμβάσεις με τους Πελάτες, εντός του νομίμου θεσμικού πλαισίου. Δίδεται δυνατότητα online πρόσβασης των Πελατών που διατηρούν λογαριασμό στο ιστορικό των παραγγελιών τους, ανά πάσα στιγμή, μέσω του λογαριασμού τους.
  • Η συνολική αξία των αγορών των Χρηστών στο πλαίσιο του συστήματος συλλογής και εξαργύρωσης πόντων (point rewards system) υποβάλλεται σε επεξεργασία για την αντίστοιχη απόδοση bonus πόντων και την παροχή δυνατότητας εξαργύρωσής τους.
  • Διατηρούμε λίστα των αγαπημένων σας προϊόντων, εφόσον έχετε ζητήσει την καταχώρηση Προϊόντων σε αυτή, για να έχετε πρόσβαση σε αυτά ανά πάσα στιγμή.
  • Για τη διενέργεια κληρώσεων και την επικοινωνία με τους νικητές, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα που μας γνωστοποιείτε όταν συμμετέχετε σε διαγωνισμούς της Εταιρείας, καθώς και τις απαραίτητες πληροφορίες (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail) για την αποστολή των δώρων στους νικητές.
  • Τα προσωπικά δεδομένα σας που συλλέγουμε κατά την επικοινωνία σας μέσω φόρμας επικοινωνίας, e-mail, τηλεφώνου, social media, τα επεξεργαζόμαστε ώστε να απαντήσουμε σε αιτήματα, ερωτήσεις και παράπονα που υποβάλετε και να σας προσφέρουμε υποστήριξη για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.
  • Προσωπικά σας δεδομένα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε για να απαντήσουμε σε αιτήματα, ερωτήσεις, αξιολογήσεις που υποβάλετε κατά την επίσκεψή σας σε λογαριασμούς (profiles), κανάλια και σελίδες (pages) του Damenoblesse.gr στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης (social media), όπως Facebook, Instagram, YouTube, Google Maps κ.ο.κ., για τη διαχείριση των σελίδων μας, καθώς και για να αναλύσουμε την απήχηση των σελίδων αυτών στο καταναλωτικό κοινό. Προσωπικά δεδομένα των χρηστών social media που αλληλεπιδρούν με το Damenoblesse.gr σε περιβάλλον κοινωνικής δικτύωσης, ενδέχεται να επεξεργαστούμε και στο πλαίσιο προώθησης των σελίδων / λογαριασμών μας και των Υπηρεσιών/Προϊόντων. Η επεξεργασία των δεδομένων που κοινοποιείτε σε αυτές τις σελίδες υπόκειται και στη σχετική πολιτική απορρήτου κάθε μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
  • Σε περίπτωση υπαναχώρησής σας από σύμβαση με την Εταιρεία θα επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας για την επιστροφή των χρημάτων σας και την παραλαβή των προϊόντων που μας επιστρέφετε.
  • Τα Δεδομένα που συλλέγουμε όταν χρησιμοποιείτε τα ενσωματωμένα στον Ιστότοπο plugins του Facebook (κουμπί share κλπ), τα διαβιβάζουμε στο Facebook για την ολοκλήρωση της σχετικής επιλογής σας.
  • Για πράξεις «άμεσης προώθησης», που περιλαμβάνουν οποιαδήποτε επικοινωνία της Εταιρείας για σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών στα πλαίσια του νόμου. Σε αυτήν την περίπτωση ο παραλήπτης της επικοινωνίας ενημερώνεται σχετικώς αφού ληφθεί προηγουμένως η συγκατάθεσή του όπου χρειάζεται.
  • Η Εταιρεία, μπορεί, τηρώντας τις σχετικές διατάξεις του νόμου, να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη και για σκοπούς έρευνας της αγοράς και μάρκετινγκ, καθώς και για την εξυπηρέτηση εσωτερικών σκοπών της διοίκησης της Εταιρείας και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
  • Η Εταιρεία ενδέχεται να αποστέλλει στο e-mail του χρήστη, σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του Ιστοτόπου, τα χαρακτηριστικά του, τις αναβαθμίσεις, βελτιώσεις, τροποποιήσεις των λειτουργιών του, αναγκαίες παραμετροποιήσεις / ρυθμίσεις και αλλαγές στους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου / Cookies του ιστοτόπου κ.ο.κ.
  • Προσωπικά δεδομένα μπορεί να τύχουν επεξεργασίας για τη διεκδίκηση απαιτήσεων της Εταιρείας μας από συμβάσεις με πελάτες ή λόγω παραβίασης των Όρων Χρήσης ή/και του νόμου.
  • Η Εταιρεία επεξεργάζεται πληροφορίες που συλλέγονται με τη χρήση κατάλληλης τεχνολογίας (Cookies, log files, pixels, analytics κ.ο.κ.), για τους σκοπούς που περιγράφονται στην Πολιτική Cookies .

Η Εταιρεία συνεργάζεται με επιχειρήσεις τεχνικής υποστήριξης, ταχυμεταφορών, επιχειρήσεις στατιστικών αναλύσεων, προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών marketing, hosting κ.ο.κ., οι οποίοι επεξεργάζονται για λογαριασμό μας προσωπικά δεδομένα. Διαβιβάζουμε στους ανωτέρω συνεργάτες μας μόνο όσα προσωπικά σας δεδομένα είναι απαραίτητα για την παροχή της υπηρεσίας που έχουμε συμφωνήσει και αποκλειστικά για τους σκοπούς επεξεργασίας που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η Εταιρεία παρέχει στα υποκείμενα των δεδομένων τα δικαιώματα που προβλέπονται στον νόμο και διευκολύνει την άσκησή τους. Συγχρόνως, προσφέρουμε στα υποκείμενα πλήρη πληροφόρηση για τα δικαιώματά τους. Συγκεκριμένα τα υποκείμενα των δεδομένων έχουν τα εξής δικαιώματα:

  1. Δικαίωμα ενημέρωσης σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων.
  2. Δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα τους και συναφούς με την επεξεργασία και τα δικαιώματά τους, πληροφόρησης.
  3. Δικαίωμα να ζητούν τη διόρθωση των ανακριβών προσωπικών τους δεδομένων καθώς και τη συμπλήρωση ελλιπών προσωπικών δεδομένων τους.
  4. Δικαίωμα να ζητούν τη διαγραφή των προσωπικών τους δεδομένων.
  5. Δικαίωμα να ζητούν τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών τους δεδομένων.
  6. Δικαίωμα να λαμβάνουν τα προσωπικά τους δεδομένα ή/και να ζητούν να διαβιβαστούν τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας (δικαίωμα φορητότητας).
  7. Δικαίωμα να εκφράζουν την εναντίωσή τους στην επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων
  8. Δικαίωμα να μην υπόκεινται σε απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, η οποία παράγει έννομα αποτελέσματα που τα αφορούν ή τα επηρεάζει σημαντικά με παρόμοιο τρόπο (δικαίωμα στην ανθρώπινη παρέμβαση).

Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας μπορείτε να στείλετε το αίτημά σας με ταχυδρομική επιστολή (συστημένη) στην Εταιρεία «DAME NOBLESSE ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑΣ Ο.Ε.», που εδρεύει στον δήμο Κορυδαλλού Αττικής, οδός Ηπείρου, αριθ. 74, Τ.Κ. 18121 ή e-mail στο: store@damenoblesse.gr, καθώς και να χρησιμοποιήσετε τις διαθέσιμες επιλογές του Ιστοτόπου για την online διαχείριση των πληροφοριών του λογαριασμού σας (λ.χ. προσθήκη, διόρθωση & διαγραφή πληροφοριών λογαριασμού).

Η Εταιρεία θα απαντήσει εγγράφως (e-mail ή ταχυδρομική επιστολή) εντός ενός (1) μηνός από την παραλαβή του αιτήματος και την ταυτοποίηση του αιτούντος για τις ενέργειες στις οποίες προέβη κατόπιν λήψης του αιτήματος. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων. Η Εταιρεία ενημερώνει το υποκείμενο των δεδομένων για την εν λόγω παράταση εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος, καθώς και για τους λόγους της καθυστέρησης.

Τα δικαιώματα αυτά ασκούνται χωρίς κόστος για εσάς. Εάν τα αιτήματά σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά, ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η Εταιρεία μπορεί είτε: α) να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την ανακοίνωση ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας, ή β) να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημα.

Επιπλέον, σε περίπτωση άσκησης ενός ή περισσοτέρων από τα προαναφερθέντα δικαιώματα διόρθωσης, διαγραφής και περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας, τα σχετικά αιτήματα θα διαβιβάζονται επίσης σε οποιονδήποτε τρίτο παραλήπτη στον οποίο ενδέχεται να έχουν διαβιβασθεί τα προσωπικά δεδομένα στο πλαίσιο των σκοπών επεξεργασίας, εκτός εάν αυτό αποδεικνύεται ανέφικτο ή εάν συνεπάγεται δυσανάλογη προσπάθεια.

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα επηρεάστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εταιρεία μας στο e-mail: store@damenoblesse.gr ή στο τηλ. (+30) 2117503884. Είμαστε δίπλα σας ανά πάσα στιγμή, έτοιμοι να σας συνδράμουμε στην επίλυση του ζητήματος με τρόπο γρήγορο, δίκαιο και αποτελεσματικό. Επικουρικώς, αν το ζήτημά σας δεν επιλυθεί από εμάς, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην οποία μπορείτε να υποβάλετε και σχετική καταγγελία: www.dpa.gr, Λ. Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ.: +30 210 6475600, e-mail: contact@dpa.gr.

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ

Θα σας παράσχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε για να δηλώσετε την προηγούμενη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την Εταιρεία, για έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους σκοπούς. Μπορείτε να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας, εύκολα και δωρεάν, χωρίς να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας, πριν την ανάκλησή της. Για περιπτώσεις που δεν σας παρέχεται η δυνατότητα αυτοματοποιημένης ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, επικοινωνήστε με οποιονδήποτε τρόπο με την Εταιρεία και θα σας παράσχουμε κάθε αναγκαία πληροφορία για την επιθυμητή ανάκληση.

Σε περίπτωση ανάκλησης της συγκατάθεσής σας στη λήψη newsletter (opt-out), ενδέχεται να διατηρήσουμε το e-mail σας, σε ξεχωριστή λίστα (unsubscribe list) για την εξασφάλιση της συμμόρφωσής της Εταιρείας με την επιθυμία σας.

Πριν δηλώσετε τη συγκατάθεσή σας παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την παρούσα Πολιτική Απορρήτου και βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με το περιεχόμενό της.

Η δήλωση αποδοχής της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου, μέσω της συμπλήρωσης από εσάς σχετικού τετραγωνιδίου στις ιστοσελίδες του damenoblesse.gr  ή με άλλον παρόμοιο τρόπο, λογίζεται ως ελεύθερη δήλωση της συγκατάθεσής σας (όπου απαιτείται και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση) για τη συλλογή, επεξεργασία και περαιτέρω διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς που σχετίζονται με τη χρήση του Ιστοτόπου και των Υπηρεσιών, οι οποίοι αναλύονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

Για τη χρήση του Ιστοτόπου είναι απαραίτητη η παροχή ορισμένων δεδομένων που σας ζητούμε. Η άρνησή σας να παράσχετε τα προσωπικά δεδομένα που σας ζητούνται, καθιστά αδύνατη, κατά περίπτωση, τη δημιουργία λογαριασμού στον Ιστότοπο, την παραγγελία προϊόντων, την εγγραφή στη λίστα παραληπτών newsletter, την επικοινωνία με την Εταιρεία και εν γένει τη χρήση από εσάς των Υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των σκοπών της επεξεργασίας που περιγράφονται ανωτέρω. Η μη παροχή προαιρετικών δεδομένων σας δεν επηρεάζει τη χρήση των Υπηρεσιών του Ιστοτόπου.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η Εταιρεία ενδέχεται να επιτρέπει την πρόσβαση στα δεδομένα σας, σε εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, για (i) τη συντήρηση / επισκευή των πληροφοριακών συστημάτων και εξοπλισμού (PC, servers, hardware) που υποστηρίζουν τη λειτουργία του Ιστοτόπου, καθώς και (ii) για την περαιτέρω ανάπτυξη και συντήρηση του Ιστοτόπου (development / support).

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Ιστοτόπου, τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να κοινοποιηθούν από την Εταιρεία σε συνεργαζόμενες εταιρείες, προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών (λ.χ. digital marketing, courier, hosting services). Για τον σκοπό αυτόν επιλέγονται κατάλληλοι Εκτελούντες την Επεξεργασία που παρέχουν επαρκείς διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, κατά τρόπο ώστε η επεξεργασία να πληροί τις απαιτήσεις του νόμου και να διασφαλίζεται η προστασία των δικαιωμάτων σας.

Ενδεικτικώς αποδέκτες των Δεδομένων ή/και εκτελούντες την επεξεργασία είναι: i) WooCommerce, ii) Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, iii) Meta Platforms Ireland Limited (Instagram & Facebook), iv) Google Inc.,v) Mastercard Payment Gateway Services Limited.

Πολιτική Απορρήτου Woocommerce: https://automattic.com/privacy/.

Πολιτική Απορρήτου Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος:

https://www.nbg.gr/Style%20Library/ReusableContent/privacy_statement.pdf.

Στο πλαίσιο συνεργασίας της Εταιρείας μας με την Εθνική Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία παρέχει στην Εταιρεία μας υπηρεσίες διαχείρισης και διεκπεραίωσης των πληρωμών σας, τα δεδομένα σας ενδέχεται να συλλεχθούν, αποθηκευτούν και τύχουν επεξεργασίας για τους παρακάτω σκοπούς:

– Για την εκ μέρους της Τράπεζας ή των Διεθνών Οργανισμών Καρτών, παροχή προς την Εταιρεία υπηρεσιών ελέγχου απατηλών συναλλαγών, περιλαμβανομένων υπηρεσιών πρόληψης απάτης, μη εξουσιοδοτημένων συναλλαγών κλπ.

– Για την εκ μέρους της Τράπεζας ή των Διεθνών Οργανισμών Καρτών, επεξεργασία και/ή επίλυση αμφισβητήσεων, αντιλογισμών ή άλλων διαφορών.

– Για την εκ μέρους της Τράπεζας ή των Διεθνών Οργανισμών Καρτών, εκπόνηση αναλύσεων, εκθέσεων κ.λπ για στατιστικούς λόγους, υπό την προϋπόθεση ότι οι αναλύσεις, εκθέσεις κλπ., δεν προσδιορίζουν την ταυτότητα του υποκειμένου οι συναλλαγές του οποίου χρησιμοποιήθηκαν για την ετοιμασία των αναλύσεων, εκθέσεων κλπ.

– Για τους σκοπούς τήρησης της οικείας νομοθεσίας.

Πολιτική Απορρήτου Instagram:

https://help.instagram.com/519522125107875/?maybe_redirect_pol=0

Πολιτική Απορρήτου Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy.

Η Εταιρεία είναι από κοινού υπεύθυνος επεξεργασίας με τη Facebook Inc., για τις πράξεις συλλογής και ανακοίνωσης με διαβίβαση στο Facebook των δεδομένων που συλλέγονται μέσω ενσωματωμένων plugins του Facebook (κουμπί share).

Πολιτική Απορρήτου Mastercard Payment Gateway Services Limited: 

https://www.mastercard.us/en-us/vision/corp-responsibility/commitment-to-privacy/privacy.html#protectPersonalInfo.

Η Mastercard Payment Gateway Services Limited δύναται να επεξεργάζεται τα δεδομένα σας σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων καθώς και με τους δεσμευτικούς εταιρικούς κανόνες της Mastercard (“BCRs”) και τους Mastercard Rules.

Πολιτική Απορρήτου Google: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.

Η Εταιρεία χρησιμοποιεί την υπηρεσία Google Analytics. Η Εταιρεία είναι από κοινού Υπεύθυνος Επεξεργασίας με τη Google Inc. για κάποιες από τις δραστηριότητες επεξεργασίας, ενώ για άλλες πράξεις επεξεργασίας η Google και η Εταιρεία είναι διακριτοί Υπεύθυνοι Επεξεργασίας.

Η Google καθορίζει αποφασιστικά ορισμένους από τους σκοπούς και τα μέσα επεξεργασίας των δεδομένων που συλλέγονται μέσω της τεχνολογίας της. Για κάθε επεξεργασία Δεδομένων αποκλειστικά για τους σκοπούς και κατά τον τρόπο που η Google καθορίζει, είναι μοναδικός Υπεύθυνος Επεξεργασίας. Ειδικότερα, η Google δύναται να χρησιμοποιεί ακόμα και μη ανώνυμα δεδομένα σας για δικούς της σκοπούς, όπως η κατάρτιση προφίλ και ο συσχετισμός με άλλα δεδομένα από λογαριασμούς χρηστών σε άλλες υπηρεσίες της. Η Επεξεργασία των Δεδομένων σας στο πλαίσιο της υπηρεσίας Google Analytics, είτε από την Εταιρεία, είτε από τη Google διενεργείται επί τη βάση της προηγούμενης συγκατάθεσής σας.

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Εάν οι εκτελούντες την επεξεργασία είναι εγκατεστημένοι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (ειδικότερα εκτός E.O.X.), ή η επεξεργασία δεδομένων πρόκειται να γίνει εκτός Ε.Ο.Χ., τότε η διαβίβαση προσωπικών δεδομένων σας γίνεται μόνο: i) σε χώρα για την οποία υφίσταται απόφαση επάρκειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή ii) εάν ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή ο εκτελών την επεξεργασία έχει παράσχει κατάλληλες εγγυήσεις και υπό την προϋπόθεση ότι υφίστανται εκτελεστά δικαιώματα και αποτελεσματικά ένδικα μέσα για τα υποκείμενα των δεδομένων ή iii) σε κάθε άλλη περίπτωση που προβλέπεται στον νόμο.

ΤΟΠΟΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρείτε στον Ιστότοπο και η ηλεκτρονική αλληλογραφία που λαμβάνουμε μέσω του Ιστοτόπου ή απευθείας στο e-mail της Εταιρείας, διατηρούνται σε server εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διατηρούμε προσωπικά σας δεδομένα και σε υπολογιστικά συστήματα της Εταιρείας.

Πληροφορίες που συλλέγει η Εταιρεία μέσω του damenoblesse.gr, αποθηκεύονται και στο Google Data Center, στο Facebook Data Center και κατά περίπτωση σε Data Centers άλλων συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Τα προσωπικά δεδομένα τηρούνται κατά βάση σε ηλεκτρονική μορφή. Τηρούμε ενδεχομένως και σε φυσικό αρχείο έγγραφα που περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα όταν αυτό είναι αναγκαίο (φορολογικά στοιχεία, πρωτότυπες δηλώσεις υπαναχώρησης κλπ).

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ

Όλα τα προσωπικά δεδομένα τηρούνται για προκαθορισμένο και περιορισμένο διάστημα, ανάλογα με το σκοπό επεξεργασίας, με το πέρας του οποίου, τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα διαγράφονται από τις βάσεις δεδομένων μας.

Συγκεκριμένα, εφόσον δεν υφίσταται άλλος νόμιμος λόγος διατήρησης:

– Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε μέσω οποιουδήποτε τρόπου μη δημόσιας επικοινωνίας με την Εταιρεία, για χρονικό διάστημα ενός έτους από την ολοκλήρωση της επικοινωνίας μας (απάντηση της Εταιρείας στο μήνυμά σας).

– Σε περίπτωση δημιουργίας λογαριασμού στο damenoblesse.gr, διατηρούμε τα δεδομένα σας για όσο χρόνο παραμένετε μέλος του Ιστοτόπου μας και χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας. Για τον ίδιο χρόνο διατηρούμε στοιχεία του λογαριασμού σας όπως προηγούμενες παραγγελίες σας, λίστα αγαπημένων σας, στοιχεία συλλογής και εξαργύρωσης πόντων κ.ο.κ.. Εφόσον ο λογαριασμός σας παραμείνει αδρανής και δεν συντρέχει οποιαδήποτε άλλη νόμιμη προϋπόθεση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ή νόμιμος λόγος ή υποχρέωση τήρησής τους, αυτά θα διαγράφονται δύο έτη μετά την τελευταία ενέργειά σας στον Ιστότοπο. Μπορείτε να ζητήσετε από την Εταιρεία να διατηρήσει τα δεδομένα σας επ’ αόριστον, ώστε να μη διαγραφούν σε περίπτωση αδράνειας.

– Όταν καταρτίζετε σύμβαση πώλησης με το Damenoblesse.gr διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρόνο προβλέπει η φορολογική νομοθεσία (π.χ. χρόνος τήρησης νομίμων παραστατικών). Η Εταιρεία δεν συλλέγει και δεν διατηρεί αρχείο των στοιχείων που καταχωρείτε (διεύθυνση κλπ) στη σελίδα του καλαθιού σας για τον υπολογισμό των εξόδων αποστολής.

– Οι δηλώσεις υπαναχώρησής σας θα αρχειοθετούνται και θα διατηρούνται για όσο χρόνο επιτρέπεται η διατήρηση στοιχείων σύμβασης, κατά τη φορολογική νομοθεσία, προκειμένου να ελέγχουμε αν ασκείτε καταχρηστικώς το σχετικό σας δικαίωμα έναντι της Εταιρείας μας.

– Το e-mail που έχετε δηλώσει για την εγγραφή σας στη λίστα παραληπτών ενημερωτικών δελτίων της Εταιρείας (newsletters) διατηρείται μέχρι την απεγγραφή σας (unsubscribe). Σε περίπτωση απεγγραφής, εφόσον υπάρχει άλλος νόμιμος λόγος διατήρησης, τότε διατηρούμε το e-mail σας και σε ξεχωριστή λίστα (unsubscribe list) μέχρι την υποβολή ειδικού αιτήματος για την πλήρη διαγραφή του από αυτήν.

– Διατηρούμε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα που κοινοποιείτε κατά την αλληλεπίδρασή σας με λογαριασμούς / σελίδες / προφίλ του Damenoblesse.gr σε πλατφόρμες social media, για όσο χρόνο συνδέεστε με οποιονδήποτε τρόπο με αυτούς τους λογαριασμούς / σελίδες / προφίλ / κανάλια (like / follow / subscribe) ή για όσο παραμένουν στοιχεία της δραστηριότητάς σας (αναρτήσεις σε σελίδα του damenoblesse.gr, σχόλια και αντιδράσεις σε αναρτήσεις του damenoblesse.gr κ.ο.κ.) στην εκάστοτε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

– Οι πληροφορίες που συλλέγονται μέσω Cookies και τα αρχεία Cookies διατηρούνται για χρονικό διάστημα που καθορίζεται αναλόγως της φύσης τους, της προέλευσης και του σκοπού που εξυπηρετούν. Περισσότερα στην Πολιτική Cookies. Στοιχεία που συλλέγονται μέσω Google Analytics όπως η IP, διατηρούνται για 2 μήνες.

– Διατηρούμε τα δεδομένα που συλλέγουμε στο πλαίσιο διαγωνισμών μέχρι την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού για τον οποίο συλλέχθηκαν και την απόδοση του δώρου στον νικητή.

Ο χρόνος που τα Προσωπικά σας Δεδομένα μπορεί να διατηρηθούν από την Εταιρεία καθορίζεται προσθέτως από τις σχετικές υποχρεώσεις της Εταιρείας που προβλέπονται στην κείμενη Νομοθεσία (φορολογική κλπ) και τις προβλέψεις του νόμου για τη μέγιστη περίοδο διατήρησής τους.

Σε περίπτωση διαγραφής του λογαριασμού σας από την Εταιρεία λόγω αδράνειας ή λόγω παραβίασης των Όρων Χρήσης, της παρούσας πολιτικής ή του νόμου, τα προσωπικά δεδομένα σας θα διατηρούνται για ένα μήνα από τη διαγραφή του λογαριασμού (εφόσον δεν συντρέχει άλλος νόμιμος λόγος ή υποχρέωση διατήρησής τους) και θα ειδοποιείστε σχετικά ώστε να ζητήσετε από την Εταιρεία να σας χορηγήσει αντίγραφο, αν το επιθυμείτε, ή να δηλώσετε την επιθυμία σας να διατηρήσουμε τα Δεδομένα για περισσότερο χρόνο, κατόπιν θα διαγράφονται οριστικά. Εφόσον ζητήσετε εσείς τη διαγραφή του λογαριασμού σας, τα δεδομένα σας θα διαγραφούν άμεσα.

Σε περίπτωση δικαστικής αντιδικίας σας με την Εταιρεία τα προσωπικά δεδομένα διατηρούνται σε κάθε περίπτωση μέχρι την αμετάκλητη λήξη της εκκρεμοδικίας, κατόπιν, δε, για την εκτέλεση των αποφάσεων. Εφόσον υπάρχουν νομικές αξιώσεις / απαιτήσεις αστικής φύσης της Εταιρείας από σύμβαση ή τον νόμο, η Εταιρεία δύναται να τηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα μέχρι τη συμπλήρωση του κατά το νόμο χρόνου της παραγραφής όλων των αξιώσεών της έναντι υμών, κατόπιν, δε, για λόγους πρότασης σε συμψηφισμό.

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ / ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ – ΕΥΘΥΝΗ

Πρωταρχικό μέλημα της Εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών με σεβασμό στα δικαιώματα, τις θεμελιώδεις ελευθερίες, την ιδιωτική ζωή, καθώς και στο απόρρητο της επικοινωνίας των χρηστών του damenoblesse.gr, γι’ αυτό και λαμβάνουμε όλα τα πρόσφορα και αναγκαία μέτρα στα πλαίσια του νόμου, υιοθετώντας σύγχρονες τεχνολογικές διαδικασίες, προηγμένο τεχνικό εξοπλισμό και λογισμικό, ήδη από τον σχεδιασμό των συστημάτων μας και εξ ορισμού.

Η Εταιρεία φροντίζει για τη διασφάλιση της εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα δεδομένα σας. Συνεπώς, μόνο οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Εταιρείας και οι συνεργαζόμενοι «Εκτελούντες την Επεξεργασία» επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα.

Η Εταιρεία υιοθετεί τις πλέον σύγχρονες μεθόδους κρυπτογράφησης και προστασίας από κακόβουλο λογισμικό και εξασφαλίζει την προστασία των δεδομένων σας από ανεξουσιοδότητη πρόσβαση και επεξεργασία. Ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί πιστοποιητικό SSL.

Οι πληρωμές σας μέσω κάρτας διεκπεραιώνονται στο ασφαλές ηλεκτρονικό περιβάλλον της Εθνικής Τράπεζας. Για την προστασία των Δεδομένων σας, η διαδικασία πληρωμής διασφαλίζεται μέσω SSL και TLS κρυπτογράφησης καθώς και 3d level του PCI DSS compliance για το payment process. Το περιβάλλον πληρωμής της Εθνικής Τράπεζας λειτουργεί κατά συμμόρφωση προς τον GPDR.

Η Εταιρεία θεωρεί ότι ο Επισκέπτης / Χρήστης / Πελάτης που καταχωρεί δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα στον Ιστότοπο είναι το πρόσωπο που αφορούν τα δεδομένα αυτά. Η Εταιρεία δεν δύναται, ούτε υποχρεούται να επαληθεύσει την ταυτότητα του καταχωρούντος τα δεδομένα, ως εκ τούτου ουδεμία ευθύνη φέρει για την καταχώρηση, ο, δε, Επισκέπτης / Χρήστης / Πελάτης που προβαίνει στην καταχώρηση ευθύνεται για τυχόν ψευδή, ανεξουσιοδότητη ή/και παράνομη καταχώρηση τόσο απέναντι στην Εταιρεία όσο και απέναντι στο υποκείμενο των δεδομένων. Διαβάστε περισσότερα στους Όρους Χρήσης.

H Εταιρεία δεν ευθύνεται για κινδύνους που απειλούν την ασφάλεια / προστασία των προσωπικών δεδομένων σας στο ηλεκτρονικό περιβάλλον του Ιστοτόπου, οι οποίοι βρίσκονται έξω από τη σφαίρα ελέγχου και επιρροής της, καθώς και για κινδύνους που οφείλονται σε πράξη ή παράλειψη τρίτου, σε λόγους ανωτέρας βίας ή τυχηρά γεγονότα.

Σε περίπτωση παραπομπής των χρηστών σε διαδικτυακούς τόπους τρίτων μέσω ειδικών συνδέσμων (links, hyperlinks, banners, frames) στο damenoblesse.gr, η Εταιρεία δεν ευθύνεται για την προστασία των δεδομένων των χρηστών σε αυτούς τους διαδικτυακούς τόπους. Την ευθύνη για το περιεχόμενο, τις πληροφορίες, την ασφάλεια των επισκεπτών και προστασία των προσωπικών δεδομένων τους και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών φέρουν ακέραια οι κάτοχοι, διαχειριστές και δικαιούχοι αυτών των δικτυακών τόπων, τους οποίους επισκέπτεται με δική του ευθύνη ο Χρήστης.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ – ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Για κάθε διαφορά σας με την Εταιρεία, σχετικά με την Παρούσα Πολιτική, τη χρήση του Ιστοτόπου και των Υπηρεσιών, είμαστε πρόθυμοι να σας ακούσουμε και να επιλύσουμε άμεσα κάθε πρόβλημα με σεβασμό στα δικαιώματά σας.

Στις διαφορές που ανακύπτουν σχετικά με την Παρούσα Πολιτική και κάθε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο λειτουργίας του Ιστοτόπου, εφαρμοστέο δίκαιο, είναι το δίκαιο του Ελληνικού κράτους όπως συμπληρώνεται από τις σχετικές διατάξεις της κείμενης εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας και τις οδηγίες, κατευθυντήριες γραμμές, αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.).

Για όλες τις ενέργειες ή νομικές διαδικασίες που προκύπτουν ή σχετίζονται με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, την ισχύ της, την εφαρμογή, την εκπλήρωση ή παραβίαση ή το περιεχόμενο της, αρμόδια είναι τα Ελληνικά Δικαστήρια, των οποίων την δικαιοδοσία αναγνωρίζετε αμετάκλητα.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Η Εταιρεία μπορεί οποτεδήποτε να ενημερώσει ή τροποποιήσει την Πολιτική Απορρήτου, προκειμένου να ανταποκρίνεται σε τυχόν αλλαγές στη λειτουργία του παρόντος Ιστοτόπου, στις υπηρεσίες που προσφέρει και στις διατάξεις του νόμου. Οι τροποποιήσεις θα αναρτώνται σε αυτήν την ιστοσελίδα. Τελευταία Ενημέρωση της Πολιτικής: 15/04/2022.

Top Img back to top